Anlita ett företag för din golvslipning

7 mars, 2016 Av Av admin

Golvet är den yta i en bostad som tar emot mest stryk. Man går på golvet, man har möbler och föremål placerade på det – ibland av det tyngre slaget; ett piano, ett kassaskåp, kyle- och frys och spisen – och allt detta bidrar till att golvet drabbas av ett slitage som gör att man måste se över- och förfina det med jämna mellanrum.

Det många tar för givet i detta är att man måste byta ut sina golv totalt och ersätta de gamla med en nyare modell. Så är definitivt inte fallet; de flesta golv går utmärkt att rädda och där man genom en golvslipning tar bort det nötta lagret och tar fram det vackra lager som ligger dolt under.

Golvslipning är nästan alltid att föredra framför att byta golvet och detta kan vi påvisa genom två stycken punkter. Kort sagt – två punkter som visar varför du ska överväga en golvslipning om du märker att golvet i din lägenhet i Stockholm ser nött, slitet och smutsigt ut trots att du nyss städat.

• Priset. En golvslipning är betydligt billigare att genomföra än vad det är att byta golv. Detta även om du väljer att anlita en firma i Stockholm för din golvslipning – något som också rekommenderas att du gör. Du får naturligtvis genomföra en golvslipning på egen hand och därigenom spara ytterligare en summa – men var då beredd på att lägga ner mycket tid och att det handlar om ett ganska svårt projekt innan du får snits på det. Dessutom så måste du ändå hyra maskiner för sin golvslipning och sammantaget så anser vi att du tjänar på att direkt anlita en professionell golvläggare. Golvslipning är dessutom rot-berättigat och det sänker ytterligare priset.
• Kvaliteten. Den främsta anledningen till varför vi rekommenderar en golvslipning är att du – nästan utan undantag – får ett bättre resultat av denna än vad du får av ett nytt golv; särskilt om du väljer ett så kallat klickgolv. Kort sagt: äldre golv är gjorda av ren kvalitet, det ligger en yrkestradition bakom och det handlar om ett äkta hantverk. Genomför man en golvslipning så tar man fram allt detta igen och det är också dit vi vill komma. Att ditt golv ser slitet och nött ut behöver inte per automatik betyda att det tjänat ut sin rätt. Nej; en golvslipning ger golvet lystern och kvaliteten tillbaka och det är något du kommer att vara väldigt tacksam för då du ser slutresultatet.