Använd statistik för mäklararvoden i Stockholm till din fördel

Använd statistik för mäklararvoden i Stockholm till din fördel

27 juli, 2022 Av Av webmaster

Äger du en bostad i Botkyrka, Danderyd, Haninge, Järfälla, Nacka eller någon annan del av Storstockholm? När du ska sälja din bostad kan du då vilja få tillgång till statistik för mäklararvoden i Stockholm. Detta för att jämföra de olika mäklarna och deras respektive arvoden. Genom att göra detta kan du säkerställa att du betalar ett rimligt sådant.

Så hittar du statistik för mäklararvoden i Stockholm

Så här gör du för att jämföra arvoden för fastighetsmäklare i vår huvudstad:

  • Gå till en webbplats som hjälper dig att jämföra arvoden från alla mäklare i Stockholm.
  • Fyll i de uppgifter som efterfrågas om dig själv och din bostad.
  • Jämför arvodena och välj den mäklare som du föredrar.

Svårare än så är det faktiskt inte att hitta en bra mäklare till en rimlig penning! Genom att använda dig av den statistik för mäklararvoden i Stockholm som finns tillgänglig kan du dessutom förbättra dina chanser att förhandla ner det lite grann!

Vad är ett genomsnittligt mäklararvode i Göteborg?

När det kommer till ett genomsnittligt mäklararvode i Göteborg ligger detta på 91 985 kr vid en försäljning av en villa. Snittet för bostadsrätter är istället lägre – 59 630 kr, medan radhus och parhus betingar ett genomsnittligt arvode om 78 301 kr.

Detta är alltså snittarvodena för fastighetsmäklare i landets andra största stad. Men precis som i huvudstaden skiljer de sig åt en hel del mellan olika mäklarfirmor. Därför är det viktigt att du tar del av statistik och försöker jämföra arvoden från flera olika aktörer.

Varför kostar skickliga fastighetsmäklare mer i arvode?

När du tittar på statistik över arvoden från alla mäklare i Stockholm eller Göteborg kanske du blir förvånad över de till synes stora skillnaderna mellan olika aktörer. Så varför debiterar de lite mer skickliga och/eller erfarna fastighetsmäklarna mer i arvode?

Detta har oftast att göra med att de mäklare som har lite mer erfarenhet och expertis är verklige experter på den lokala bostadsmarknaden. De vet till vilket pris din bostad ska värderas utifrån en rad olika faktorer. Dessutom är de lite vassare när det kommer till att skapa bra fastighetsaffärer.