Att renovera sin villa

23 november, 2018 Av Av admin

Bara tanken på att renovera sin villa är kanske något som får det att göra ont i magen medan andra tycker att det är det bästa som finns. Oavsett vilken typ du är kommer du i denna text att få lite information kring vad du ska tänka på när du har tänkt att renovera hela eller delar av din villa.

Att renovera kan ju innebära olika saker för olika människor. Det kan till exempel handla om att renovera hela villan eller delar av den, eller kanske bygga ut eller bygga till. Det kan till exempel handla om att du ska lägga om taket, byta fönster eller renovera villans fasad.

Renovera villa själv eller anlita hantverkare

Första frågan blir nog om du har tänkt att renovera själv eller om du ska anlita en hantverkare till hela eller delar av renoveringen. Om du ska renovera villa själv bör du tänka på att kolla upp allt kring ROT-avdrag. Dessutom bör du, åtminstone om du är mer av en nybörjare, ta del av olika guider och tips från proffsen så att du får en bra grund att stå på.

Om du däremot ska anlita en hantverkare som gör jobbet, bör du tänka på utformning av kontrakt och avtal. Du bör kolla upp referenser och tidigare arbeten som hantverkaren har gjort för att se om tidigare kunder varit nöjda och att denne har gjort ett bra jobb. Du bör också tänka på garantier, försäkringar, rättigheter och skyldigheter som du och hantverkaren har för att undvika att tråkiga saker och missförstånd uppstår längs med vägen.

Oavsett om du ska göra jobbet själv eller anlita någon är planering som sagt en grundläggande sak, helt enkelt A och O när det kommer till att renovera en villa.