Belysning för juletid

2 november, 2018 Av Av admin

Snön lyser på en frusen mark under mörka vintern. Då behövs belysning för att smälta den tundra som tycks hålla ett grepp om Norden. Bland de många olika ljuskällor och prydnader som saluförs varje år är det en hel del som är inriktade på julen. Det handlar inte bara om dekorationsljus och ledslingor med trevliga färger, utan även om klassiska ljuskällor för att bekämpa mörkret som letar sig in i bostäderna. Vill man ändå titta på julbelysning finns det en hel del alternativ som bara används och finns tillgängligt under vintern.

  • Adventsljusstakar har en plats i nästan varje fönster runt om i Sverige. Såväl institutioner som privata bostäder dekoreras med dessa typiska julbelysningar så fort december kommer. De kan se ut på ett flertal sätt men har ofta formen av en trappa eller vinkel.
  • Adventsstjärna är ytterligare en sorts julbelysning som är vanligt förekommande under vintern. Dessa stjärnor är sällan lika välanvända som adventsljusstakar, men finns ofta i minst 1 exemplar oavsett vilket hem man besöker.
  • Slingor kan man hitta i alla tänkbara färger och former. Det är långt ifrån ovanligt att det finns en hel uppsättning ljusslingor vilka används i såväl fönster som granen.
  • Utomhusbelysning är nästan lika vanligt som inomhusbelysning under julen. Detta är någonting som blivit vanligare under senare tid och som växer i antal. Här kan man använda alla tänkbara färger för att ge ett mysig intryck.

Vilken julbelysning

När man skall köpa julbelysning kan man med fördel studera vad för lampor som används. Led är någonting som de flesta föredrar i och med att de inte blir lika varma som andra varianter. Detta är en stor fördel om man använder belysningen i anslutning till gardiner och kuddar. Vidare drar de inte lika mycket el som många andra sorters lampor. När man införskaffar dekorationsljus i olika former kan man variera sig och i första hand titta på vad för utseende man söker. Dock är led ofta en bra sorts belysning när man skall handla större slingor eller annan belysning som skall användas frekvent. Det är vanligt att ledbelysning går att använda även utomhus vilket är en stor fördel när man vill göra fint utanför huset.

Här finns all julbelysning man kan tänka sig. Det går snabbt att hitta vad som behövs för att hemmet skall bli ombonat.