Bostadsägare föredrar en platsbyggd walk in closet

Bostadsägare föredrar en platsbyggd walk in closet

28 december, 2022 Av Av Anne-Marie kesson

När det kommer till att ta väl hand om dina kläder är det bland annat viktigt att välja en bra garderobslösning. Du kan till exempel välja att införskaffa ett traditionellt garderobssystem och sedan organisera de olika garderoberna på ett bra och effektivt sätt. Genom att göra detta kan du skapa ett tydligt och bra system för dina kläder, samtidigt som du frigör utrymme i din bostad. Men faktum är att allt fler bostadsägare idag föredrar en platsbyggd walk in closet framför en vanlig garderob.

Vill du ha en platsbyggd walk in closet eller en vanlig garderob?

Det finns som bekant många olika garderobslösningar att välja bland. Allesammans har sina fördelar och nackdelar, vilket gör att de lämpar sig olika väl för diverse syften. När det kommer till just din egen bostad behöver du därför ta reda på vilken lösning som är den bästa för just dig. Vill du till exempel ha en lite mindre fristående garderob eller en enorm platsbyggd walk in closet? Detta är den första frågan som du behöver besvara.

Garderober är trots allt inte bara till för att hänga upp kläder i. Ofta kan du även förvara flera andra typer av produkter i dessa, såsom accessoarer. Så om du vill skapa ett riktigt bra hem åt dina smycken, hattar, skor och halsdukar bör du förmodligen välja det sistnämnda alternativet. Läs vidare så berättar vi mer!

Fundera över detta när du ska fatta ditt viktiga beslut

När du funderar över huruvida du vill skaffa en vanlig garderob eller en platsbyggd walk in closet bör du göra ditt val utifrån:

  • Antalet klädesplagg som ska förvaras i garderoben. Du bör såklart göra ditt val utifrån det antal klädesplagg som du vill förvara i din garderob. Men du bör även fundera över vilka typer av plagg och accessoarer du har tänkt förvara där. Dessutom kan du vilja välja det rymligare alternativet.
  • Vilket av de bägge alternativen som är mest populärt. Det är förstås ganska uppenbart vilket av de två alternativen som är det mest populära. I undersökningar som har gjorts har de svaranden tydligt indikerat att en stor klädkammare är att föredra framför en liten garderob!