En kattförsäkring hjälper dig att bära den ekonomiska bördan

En kattförsäkring hjälper dig att bära den ekonomiska bördan

16 mars, 2023 Av Av Anne-Marie kesson

Som kattägare anstränger du dig mycket för att din katt ska hålla sig frisk och kry. Ett effektivt och bra sätt att skydda din katt och dess hälsa är att teckna en bra kattförsäkring. En sådan försäkring kan nämligen täcka de oväntade kostnader för veterinärbesök som lätt kan uppstå. Fortsätt att läsa så berättar vi mer om dessa försäkringar!

4 situationer då du bör överväga att teckna en bra kattförsäkring

Du kanske undrar varför just du borde teckna en kattförsäkring? Vissa kattägare väljer ju trots allt att avstå från att göra detta. Men det kan vara en bra idé att försäkra din katt om du:

  • Har en renrasig katt. Renrasiga katter tenderar att drabbas av diverse olika sjukdomstillstånd oftare än blandraskatter. Detta beror på de renrasiga katternas genetiska sammansättning. Till exempel brukar persiska katter oftare än andra raser drabbas av andningsbesvär. Siamesiska katter löper istället en ökad risk att drabbas av tandbesvär. Så om du har en renrasig katt bör du med andra ord överväga att försäkra den.
  • Har en äldre katt. I takt med att din katt åldras löper den också en allt högre risk att drabbas av olika typer av sjukdomar och andra besvär. Äldre katter kan därför behöva uppsöka veterinären lite oftare än sina yngre rasfränder. Dessutom kan de veterinärbehandlingar som den äldre katten behöver också vara mer omfattande. Därmed stiger även kostnaderna för dessa veterinärbesök i taket. Genom att teckna en kattförsäkring kan du få hjälp att bära denna ekonomiska börda.
  • Har en utomhuskatt. Utomhuskatter drabbas oftare av sjukdomar och skador än vad inomhuskatter gör. Detta beror bland annat på att de katter som vistas utomhus löper en större risk att drabbas av olycksfall i trafiken och liknande. Därför bör du överväga att försäkra din katt om den vistas mycket utomhus.
  • Har flera katter. En annan kundgrupp som ofta väljer att teckna en husdjursförsäkring är de personer som har fler än en katt. Då kan nämligen kostnaderna för alla veterinärbesök snabbt sticka iväg. Så om du har flera katter gör du sannolikt bäst i att försäkra dem.