Förfina ditt hus i Stockholm

7 juni, 2015 Av Av admin

Renoverad villaDet som många husägare missar då det gäller att förfina- och försköna sina hus är att man enbart lägger sitt fokus på insidan och spenderar stora pengar på husets interiör. Detta är naturligtvis enkelt att förklara då man trots allt tillbringar den stora delen av sin tid då och därför också av naturliga skäl vill ha det vackert rent inredningsmässigt. Det som dock verkligen kan göra skillnad är att även lägga lite krut på hur exteriören på ett hus ser ut och framförallt då i städer där man kan tjäna rikligt med pengar den dagen man beslutar sig att sälja sin bostad.

Här kan vi ta den självklara staden som exempel och fokusera på hur en husägare i Stockholm kan göra för att göra sitt hus finare och mer attraktivt – både för sin egen skull och som en investering frö framtiden sett ur ett rent spekulativt syfte.

Om vi radar upp några tips nedan på hur detta kan ske och förklarar lite för- och nackdelar som varje projekt och detalj för med sig så blir det lite enklare att följa. Att lägga ner lite pengar även på husets utsida kan vara det som verkligen lönar sig i längden i Stockholm.

• Måla om. Detta är också det självklara valet då de handlar om att förbättra husets exteriör och även det enklaste sättet. Dock; man ska även veta att det kostar ganska mycket att måla om ett hus och speciellt då om man väljer att anlita en målare för uppdraget. Väljer man att måla sitt hus på egen hand så ska man vetat att det tar väldigt mycket tid i anspråk och att man ska lägga sitt största fokus på själva grundarbetet för bästa resultat. Det vill säga – slipa, putsa och fyll igen eventuella hål och när du tror att du är klar – upprepa proceduren ännu en gång. Nyckeln till ett bra målerijobb ligger i att göre ett ordentligt jobb innan man stoppar ner penseln i den första färgpytsen.
• Byt tak. Även detta kräver ganska mycket pengar och bör ske snarare av praktiska skäl än för rent förskönande; har du ett tak som behöver repareras gång på gång så kanske ett komplett byte kan vara på sin plats. Tipset här är att investera i ett lite dyrare material som exempelvis tegel – sådant attraherar alltid köpare och ger samtidigt ett lyxigare intryck.
• Kontakta en stenläggare. Hur ser egentligen din tomt ut och finns det några förbättringar att göra till det bättre? En stenläggare kan ordna det mesta där vi främst rekommenderar att du till ditt hus i Stockholm lägger fokus på garageinfarten. Lår denne stenläggare bygga en mur som skärmar av lite och lägg sten där du ställer din bil. Detta skonar även bilen i fråga så där har vi en rejäl vinst i att kontakta en stenläggare. Naturligtvis är detta något du kan göra på egen hand och här gäller samma som vi målning – fokus på förarbetet. Gräv, shakta och skapa en plan yta. Undvik gärna att lägga sten på alltför lutande ytor – där bör du kontakta en stenläggare och betala lite extra för tjänsten; det är svårt att lägga sten och något som kräver mycket rutin och träning.
• Investera i markiser. Här har vi ett billigare alternativ än att helt måla om ditt hus. Markiser har under en längre tid – med all rätt – brottats med en dåligt rykte som gjort att många avstått från att köpa sådana. Detta har dock kommit att ändrats i takt med att man under senare år utvecklat markiser både rent materialmässigt och sett till utseendet och funktioner. Numera kan du lita på att de markiser du köper kommer att hålla över tid, att de kommer att vara snygga – olika färger, mönster och storlekar – samt att du kan styra dessa automatiskt. Glöm det där med att gå ut i regnet för att veva in dina markiser för hand – numera är det bara att koppla in ett system som gör att du kan styra in- och utfällning med hjälp av din telefon. Markiser ger alltid ett lyxigt intryck och är ett väldigt prisvärt alternativ för alla husägare på jakt efter en snabb lösning för att fixa husets exteriör.
• Fokus på farstun. Det första som möter dina gäster är din farstu och det är också på den du ska lägga lite extra krut. Det finns massor av inspiration att hitta på internet och det som är bra är att ett farstubygge sällan kostar så mycket pengar. Kontakta en snickare i Stockholm och be om en offert. Det kommer du verkligen inte att ångra; ge dina gäster det där första – viktiga! – intrycket av ditt hus.

Gör förändringar på egen hand

Samtliga saker som vi nämnde ovan är något som går att genomföra på egen hand och behöver därför inte bli alltför kostsamma. Dock; det kräver att man har gott om tid och att man har en fallenhet åt det lite mer händiga hållet – att byta exempelvis tak eller lägga sten på en garageuppfart må se enkelt ut men är betydligt svårare än vad man tror.

Gemensamt för alla typer av projekt vi nämnde är att man får vara beredd att lägga ner mycket tid och en del pengar – något som dock ska ses som investeringar och särskilt då i Stockholm där priserna för hus är så extrema som de är i dagsläget.

Varje förbättring kan där generera mycket pengar i slutändan och i kombination med att man naturligtvis höjer sin egen levnadsstandard så rekommenderas dessa små tips på förändringar varmt. Ta hand om exteriören också; det tjänar du på i längden.