Hur mycket kostar det att anlita en städfirma i Göteborg?

22 april, 2022 Av Av webmaster

Funderar du på att anlita en städfirma i Göteborg? I så fall finns säkert funderingar kring hur mycket det kan tänkas kosta. Det är dock svårt att svara på på rak arm – då det finns flera olika saker som avgör priset för olika städtjänster. Se vidare info på sverigeco.se.

Flera saker avgör priset för städtjänster

Det finns som sagt flera saker som avgör priset för olika städtjänster och det kan såklart vara bra att tänka på. Några av dom saker som påverkar är:

Typ av tjänst
En privatperson som vill anlita en städfirma i Göteborg letar troligen efter hemstädning, storstädning, flyttstädning eller liknande – alltså städtjänster som utförs i hemmet. Dessa har ofta olika upplägg och är olika omfattande, vilket givetvis kan komma att påverka priset.

Många städfirmor erbjuder även sina tjänster till företag, till exempel i form av:

  • Kontorsstädning
  • Trappstädning

Ytan som ska städas
Förutom vilken typ av tjänst som önskas så kommer även ytan, eller storleken på bostaden, att påverka priset. Det säger kanske sig själv att en stor villa kommer att ta längre tid att städa än en liten lägenhet och därmed blir även priset högre.

Företagens prissättningar
En städfirma behöver inte nödvändigtvis ta samma pris som en annan, även om det är relativt vanligt att priserna ligger relativt nära. Däremot kan det vara bra att tänka på att det ofta finns både billigare och dyrare – och den ena behöver inte nödvändigtvis vara bättre eller sämre än den andra.

Ett tips för den som fungerar på att anlita en städfirma i Göteborg är att inte bara stirra sig blind på priset utan även kolla på andra saker, så som referenser och annat som kan ge en fingervisning kring hur företaget är och arbetar.

Anlita städfirma i Göteborg – be om offerter

Den som bestämt sig för att anlita en städfirma i Göteborg kan på egen hand räkna ut ett ungefärligt pris genom att kolla på olika firmors hemsidor. Där finns ofta prisangivelser för olika tjänster samt för olika typer av storlek på bostäder. Detta kan ge ett ungefärligt slutpris men för att vara på den säkra sidan, och för att veta den exakta summan redan i förväg, är det smart att be om offerter.

Se gärna till att ta offerter från flera aktörer, så att det går att jämföra!