Jobba med golvslipning i Helsingborg

21 juni, 2021 Av Av webmaster

Personer med rätt utbildning och viss erfarenhet av golvslipning i Helsingborg bör ha lätt att hitta uppdrag frekvent. Läs mer om:

 • Den utbildningen som behövs
 • Så hittas jobben
 • Dessa arbetsuppgifter väntar

Vilken utbildning krävs? Finns utbildning utöver gymnasier?

Att välja Bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet är ett första steg. Flera gymnasier i Helsingborg har denna inriktning. Under studietiden får praktikveckor genomföras vilket både är ett sätt att lära sig yrket samt ett sätt att ”visa framfötterna”. Det är inte ovanligt att hantverksföretag i Helsingborg anställer ungdomar som sommarvikarier. Det är även möjligt att studera till golvläggare i ett senare skede i livet. Det kan ske genom att vara lärling hos ett företag och få sin kunskap validerad på detta sätt.

Hitta företag i Helsingborg som utför golvslipning

När utbildningen är klar är nästa steg att söka jobben.

 • Arbetsannonserna
  Via så kallade ”spindelsidor” presenteras jobbannonser från flera olika källor. En av dessa är indeed. Genom att skapa en profil går det att lägga bevakningsord. Skulle en annons publiceras med ord som ”golvslipning” eller ”golvläggare” aktiveras larmet och E-post skickas ut som anger att det finns ett jobb i Helsingborg att söka.
 • Spontanansökningarna
  Statistik visar att över hälften av alla jobb aldrig läggs ut på annons. En del av dessa går att nå via spontanansökningar. Det kan alltså löna sig att skriva ihop ett CV och personligt brev samt lämna ut detta till flera företag i Helsingborg. En sak att tänka på är däremot att anpassa breven till företagens profil. En del kan vara inriktade mot golvslipning och golvvård – andra försäljning och montering osv.
 • Kontakterna
  Sprid ordet! Se till att vänner och släkt vet om att du söker jobb. Följ intressanta företag på LinkedIn och Facebook. Var aktiv – förutsatt att du har något att tillföra till de olika diskussioner som förs i social media.

Vilka arbetsuppgifter väntar?

Som hantverkare med inriktning mot golv väntar varierande arbetsdagar. Det kan innebära allt från golvslipning och underhåll till att byta ut hela golv. Oftast är det annan personal som har hand om kundbemötandet och sedan hantverkare som åker ut och genomför arbetet. Men självklart bör personen vara beredd på att möta kunden och förstå vikten av kundbemötande, service och att möta kunden på ”rätt nivå”. Det skiljer även mellan olika företag vilka arbetsuppgifter som behöver utföras.