Klassisk design för säkerhetsdörrar

26 januari, 2019 Av Av admin

Det finns ett genuint och uttalat intresse för inredning hos många. Detta intresse speglas inte minst av de interiörbutiker som varje år blir fler och ökar utbudet. Genom att inreda sitt hem kan man få just den stil man är ute efter. Det behöver varken vara svårt eller dyrt. För att få ha sitt hem ifred kan man vidare satsa på säkrare dörrar och fönster. Den som sätter värde på heminredning kan avstå från säkerhetsdörr eller fönsterlås till följd av att dessa inte passar in i stilen man valt för bostaden. För en tid sedan kunde det finnas en hel del sanning i detta. Äldre säkerhetsdörrar var inte utformade för att kunna attrahera i fråga om estetik. Dock jobbade man intensivt för att de skulle fylla sin funktion så bra som möjligt. Det vill säga att det skulle stå emot bovar.

När man tittar på utbudet säkerhetsdörrar idag, kan man svårligen avgöra vilken dörr som är en säkerhetsdörr och vilken som är en vardagsdörr. Bland de produkter som finns tillgängliga för konsumenter finns det ingenting som är originaldesign. Allt tillverkas och anpassas helt utifrån kundens behov. Det innebär i regel att man kan välja såväl ytskikt som utformning. I ett äldre hus kan det kännas svårt att sätta in en modern dörr i högbland design. Istället kanske det gäller att få en rustik säkerhetsdörr med beslag och handtag i mässing eller koppar.

Här finns åtskilliga säkerhetsdörrar som alla har testats för att klara av högt ställde kriterier. Varje dörr kan formas för att passa den stil som önskas. Detta oavsett bostadshus eller småhus.

Effektiv och säker dörr vid brand

En säkerhetsdörr är i huvudsak till för att hemmet inte skall kunna utsättas för inbrott hur lätt som helst. Samtidigt finns det fler effekter som är en direkt följd av konstruktionen. Då en säkerhetsdörr är mycket robust och kompakt, kan den hålla ute oväsen såväl som brandrök. Det finns åtskilligt att sätta sig in i för den som undrar över brandskyddet. Bland annat kan man se vad skillnaderna är gentemot en traditionell ytterdörr. Såväl ljud som rök hålls effektivt ute när man väljer en av de säkrare dörralternativen. På så vis bidrar dessa dörrar till en bättre atmosfär i bostaden. När det gäller säkerhetsdörrar i flerfamiljshus, är det vanligt att man gör större inköp tillsammans. Det går därefter att under ett par dagar få alla dörrar utbytta. Både till trapphus och bostäder.