Pianoflytt i Göteborg

15 april, 2019 Av Av webmaster

Vill du börja spela piano? Eller vill du kanske ge barnen chansen att plinka på tangenterna och få upp ett musikintresse? Oavsett anledning kan det vara otroligt givande att ha ett piano hemma. Pianon är stora och ofta tunga möbler men som ofta går att köpa billigt begagnat eller ibland få helt gratis. För att underlätta flytten av pianot är det enklast att anlita en firma som kan hjälpa dig. För dig som bor i Göteborgsområdet finns olika flyttfirmor som kan hjälpa till med en pianoflytt. Kanske behöver du hjälp för att hämta pianot och lyfta upp det till hemmet. Eller så kanske du vill bli av med ditt gamla piano och behöver hjälp att forsla bort det.

Undvik skador på dig själv och skador på pianot

Ett vanligt piano är väldigt tungt och ofta även otympligt att bära. Och även om du lyckats få några vänners hjälp är det inte säkert att instrumenten går in i bilen. Just därför är det så smidigt att anlita en flyttfirma. De har bra fordon som är tillräckligt stora och ser även till att transportera pianot på ett säkert och försiktigt sätt. De behärskar även bra tekniker för att lyfta det, och du behöver inte oroa dig för att skada ryggen. Genom att skydda pianot så undviks även att det stöts på kanter och får skador. Det räcker med att man glömmer bort att ha koll på en vinkel under en sekund och en repa eller kantstötning kan ge en skada som inte går att reparera.

Därför bör du anlita pianoflytt i Göteborg

Det är inte ovanligt att ett piano väger mer än 200 kilo, ofta mycket mer än så. Det är svårt att handskas med den här typen av tyngd och form. När du anlitar ett företag som specialiserar sig på pianoflytt i Göteborg kan du vara säker på att instrumentet hanteras varsamt samt att personalen är van att lyfta tungt, oavsett om du bor i lägenhet på sjätte våningen. Vad priserna ligger på varierar en hel del firmor emellan. Ofta kan man hitta prislista på deras hemsidor. Saker som kan påverka priset är hur tungt pianot är, hur många trappor det ska lyftas och liknande.