Tillbehör till cykelsitsar vid styret

8 december, 2018 Av Av admin

Tillbehör till cykelsitsar vid styret

Funderar du på att köpa en frontmonterad cykelsits? En cykelsits som sitter framme vid styret som gör att barnet får bättre utsikt och att ni kan njuta av cykelturen lättare tillsammans. Titta även på vilka tillbehör som finns. En del väldigt nödvändiga medan andra inte är lika viktiga.

Adapter för förflyttning

Precis på samma sätt som bakmonterade cykelsitsar kan flyttas mellan olika cyklar så kan förflyttning ske med de frontmonterade modellerna. Det som krävs är en adapter som därmed monteras på ”den andra” cykeln. Önskas cykelsitsen flyttas sker detta mycket enkelt mellan cyklarna utan varken skruvmejsel eller svåra monteringar.

Sittdyna

Sittdynor finns i flera olika färger och kan i regel tvättas i maskin. En dyna som gör det mjukare och skönare att sitta. Kom ihåg att sittdynorna delvis är anpassade efter den cykelsits som används. Dessutom är det stor skillnad på en sittdyna till en frontmonterad cykelsits mot de bakåtvända.

Vindruta

Med bakmonterade cykelsitsar kommer den person som cyklar på cykeln skapa ett automatiskt skydd mot vind, smuts och grus. Men när barnet sitter i en frontmonterad cykelsits finns inte detta skydd på samma sätt. Det kan upplevas obehagligt med vinden rakt i ansiktet eller att få småpartiklar på sig. För att undvika detta kan en speciell vindruta köpas in. Den kan fästas på något olika sätt men kontrollera alltid att den är kompatibel med den cykelsits som används.

Huvudstöd

Alla frontmonterade cykelsitsar har ett gott stöd för barnets huvud bakåt. Men de som en gång haft en cykelsits vet att barnets huvud inte sällan faller framåt i en vinkel som inte alltid är speciellt bekväm. Då finns ett alternativ med huvudstöd. Stödet monteras på det handtag där barnet annars har sina händer. Ett handtag som alltså sitter precis framför barnet. På så sätt kan huvudet falla framåt mot en vadderad kudde.

Kontrollera alltid kompatibilitet

En del tillbehör kan monteras på alla cyklar oberoende vilken frontmonterad cykelsits som används. Det brukar då även nämnas i produktbeskrivningen. Andra är mer specifikt knutna till en viss modell eller ett märke. Kontrollera därför alltid kompatibiliteten innan de köps in.