Tips när du ska välja företagsskylt

20 juni, 2019 Av Av webmaster

Skyltar finns att köpa i alla möjliga utformningar och det kan vara svårt att veta vad man ska välja när man ska ta fram en företagsskylt. Vilket material ska man välja, hur ska den utformas och vilka tillbehör och finesser kan vara bra att köpa till? Här nedan följer några bra tips för dig som ska köpa en eller flera skyltar till företaget. Söker ni skyltar eller andra displayprodukter så erbjuder Skyltab.se ett fullsortiment.

Val av material

För att välja material till olika typer av skyltar finns det några saker att tänka på. Prisklasserna skiljer sig en del och likaså kvaliteten. Beroende på vad man väljer så kommer givetvis även utseendet att påverkas, så fundera på vad som är viktigast. Pris, utseende eller kvalitet? 

Några av dom material man kan välja mellan är:

-Aluminium
-Plast 

-Mässing 

-Akryl

Typsnitt och färger

Att välja utformning är kanske den roligaste delen, både när det kommer till typsnitt och val av färger. Ska det finnas en bakgrundsfärg eller ska det vara neutralt? Oavsett måste man se till att färgen på texten syns tydligt mot bakgrunden och inte smälter in, då blir det väldigt svårt att läsa. Samtidigt som skylten ska sticka ut som synas på något vis är det viktigt att det inte blir för plottrigt, utan text och logga ska vara tydliga. Dessutom kan det vara smart att begränsa sig till 2 eller möjligtvis 3 olika färger för att hålla det stilrent och snyggt.

Storlek

När det gäller storleken spelar det roll var och till vad skylten ska användas. Ska den till exempel sitta utomhus eller inomhus? För en företagsskylt som sitter utomhus kan storleken vara ganska stor, så att den verkligen syns på håll. Gäller det inomhusbruk kan det vara en fördel att välja något mindre men det är såklart en smaksak. Skyltar brukar i regel måttbeställas så oavsett vilken storlek som önskas så brukar det gå att ordna.

Andra finesser

Ska företagets nya skyltar monteras på vägg eller behövs ben som komplement? Och vill du kunna visa upp skylten även i mörker så kan det vara en bra idé att köpa antingen en variant med inbyggd belysning eller montera det själv. Dom flesta leverantörer som levererar just skylat av olika slag brukar även kunna erbjuda tillbehör för den som vill, och i vissa fall även montering.