Välj rätt arbetsskor – 3 tips

22 januari, 2021 Av Av admin

Välj rätt arbetsskor – 3 tips

Att ha bra arbetsskor på fötterna är viktigt inom många yrken. Det kan vara avgörande för säkerheten men också för att knän och rygg ska må så bra som möjligt – så länge som möjligt. Att ha bra på fötterna under arbetsdagen är självklart för den del men för dig som inte riktigt hittat rätt ännu kommer här några tips inför valet!

Välj arbetsskor efter yrke

Det finns många yrken där det kan vara bra att ha ett bra riktigt bra arbetsskor på sig. Långa arbetsdagar där man står eller går mycket gör att både fötter, knän och rygg kan ta onödigt mycket stryk om man inte har rätt på fötterna.

Det finns också yrken som kräver att man har skyddsskor, till exempel med stålhätta, för att skydda fötterna under arbetet och då ska man givetvis se till att ha sådana. Har du ett jobb som kräver att du vistas utomhus i alla tänkbara väder kan det vara nödvändigt med flera olika par, till exempel ett par sommarskor och ett par som klarar både väta och kallare temperaturer.

Här är 3 handfasta tips att ha med när du är på jakt efter arbetsskor:

  • Fundera på vad ditt yrke kräver
  • Välj kvalitet, även om det är dyrare
  • Se till att ha skor som klarar olika väder om det behövs

Välj ergonomiska skor

En annan viktig sak vid val av arbetsskor är att dom är ergonomiskt utformade. Ett par arbetsskor kan vara hyfsat sköna utan att dom är speciellt bra rent ergonomiskt, så se alltid till att läsa på om olika modeller för att se på vilket sätt man tänkt på ergonomin vid tillverkningen. Självklart ska dom också sitta bra på foten och kännas sköna – det är speciellt viktigt för den som bär sina skor många timmar under arbetsdagen.

Ha en återkommande favorit

Har du hittat en arbetssko som passar för ditt yrke, som sitter skönt och bra på foten och som du helt enkelt gillar på alla sätt och vis – låt det bli din återkommande favorit. När du slitit ut ett par är det bara att köpa samma skor igen och igen, utan att behöva tänka på storlek och passform. Visst kan det kännas trist med samma modell men det är också dumt att ändra på et vinnande koncept!